Last news

Mera information finns fortlöpande på Risksidan I nternet ger bra möjligheter att snabbt få fram information och det finns flera läkare som ger rådgivning över internet. Vad får vården säga om naturläkemedel (riktad till leg sjukvårdspersonal)..
Read more
Please try again later. Opladen, stadt leverkusen telefon: 02171 / 45720 steak tapas gambas in leverkusen spezialitten vom holzkohlegrill, cocktails und gutes essen in leverkusen! div div Neemt u contact op met Robin de Snoo van..
Read more

Röntgensjuksköterska utbildning lund


röntgensjuksköterska utbildning lund

är ett bevis för att den som jobbar i ett yrke har den kompetens och lämplighet som krävs. Det kallas även för att yrkena är reglerade. Hur är det att arbeta som det? Utbildning, utbildningen till röntgensjuksköterska är treårig och omfattar 180 poäng vilket leder till en yrkesexamen som legitimerad röntgensjuksköterska. Utbildningen uppfyller även kraven för kandidatexamen. Möjligheter finns att fördjupa sig inom olika områden; som till exempel teknik, ultraljudsdiagnostik, strålskydd, vårdvetenskap eller omvårdnad. Möt: - Adil Adlouni, röntgensjuksköterska - Benjamin Castro, röntgensjuksköterska - Martina Voigt, röntgensjuksköterskestudent - Jenny Gårdling, lärare på Läs mer om utbildningen på Medicinska fakultetens webbplats. Men för att kunna studera och jobba i Sverige måste du ha ett uppehålls- eller arbetstillstånd från Migrationsverket.

Habiliteringen lund dålig
L lundin transport ab

I den här filmen om röntgensjuksköterskeprogrammet på medicinska fakulteten vid Lunds universitet får du träffa studenter och alumner som har gått utbildningen. Du som är utbildad utanför EU och EES, har fått legitimation i ett EU- eller EES-land och har jobbat som legitimerad i tre år i det landet ska ansöka som om du är utbildad i ett EU- eller EES-land. Radiografi, examensarbete 15 hp, valbara kurser (exempel) : Speciell undersökningsmetodik, inriktning angiografi/intervention 7,5 hp, speciell undersökningsmetodik, inriktning PET/spect 7,5 hp, speciell undersökningsmetodik, inriktning mammografi 7,5. Utan svenskt personnummer eller uppehållstillstånd, vi kräver inte att du har svenskt personnummer, uppehållstillstånd eller att du bor i Sverige för att få legitimation. Radiografi, undersökningsmetodik, grundkurs 7,5 hp, nuklearmedicinsk undersökningsmetodik 7,5. Röntgensjuksköterskan kan arbeta i stort sett var som helst i världen, eftersom detta kunskapsområde är internationellt. Skulle du vilja arbeta med kvalificerade arbetsuppgifter inom det medicinska området? Radiografi, undersökningsmetodik, fortsättningskurs 15 hp År 3, radiografi, undersökningsmetodik, fördjupningskurs 22,5.

För att bli godkänd krävs att man genomfört ett självständigt arbete på 15 poäng. Vetenskaplig fortsättning inom radiografi 7,5. I jobbet som röntgensjuksköterska kommer du att självständigt få utföra radiologiska undersökningar inom konventionell röntgen (exempelvis skelettundersökningar datortomografi och magnetisk resonanstomografi samt att assistera vid behandlingar som till exempel ballongvidgning av hjärtats kranskärl eller hjälpa till med olika dräneringar eller vid vävnadsbiopsier. Du behöver legitimation, om du vill jobba som röntgensjuksköterska i Sverige måste du ha svensk legitimation. Det innebär att endast den som har legitimation får kalla sig röntgensjuksköterska. Yrket ger dig möjlighet att arbeta inom sjukvården på radiologiska avdelningar och diagnostiska bildcentrum. Om du har en legitimation i ett EU- eller EES-land.

Gastric bypass lund, Restaurang ved lunds lunch,


Sitemap